Produkter

Solo-330

Solo-330
Solo-330
Artikelnummer: 90501
För prisuppgift kontakta din närmaste återförsäljare


Solo-330 

Rökdetektorprovaren används för att göra funktionsprov (vid t.ex. månadprov/månadskontroll) på joniserande och optiska rökdetektorer. Aerosol Solo-A3 i provgasflaskan har en partikelstorlek som kan jämföras med verklig rök och då den tränger in i kammaren kommer detektorn att ge larm.

Provaren kan användas tillsammans med förlängningsstängerna Solo-100 och Solo-108 för enkel test upp till 6 meters höjd. Den kan också användas utan stång för prov under t.ex. installationsgolv/undertak. Upphängningen av provaren gör att man kan prova detektorer som inte sitter vinkelrätt mot golvet och man kan också prova detektorer som inte är åtkomliga rakt underifrån.
Gasflaskan monteras genom att man skruvar ur bottenröret och placerar flaskan i det. Röret skruvas sedan tillbaka och spänns så att den genomskinliga koppen trycker mot toppen på flaskan och det bara behövs ett lätt tryck för att gas ska strömma ut.
Provaren sätts runt detektorn och trycks lätt mot taket. Den genomskinliga koppen håller gasen samlad för bästa effektivitet och genom den ser man indikeringen för när detektorn löst ut. Gasen dunstar mycket snabbt så detektorn kan återställas kort efter provet.
En gasflaska räcker till c:a 400 prov.
 
Vikt utan aerosoltub: ca 0,6 kg
Material: ABS/PC
Färg: svart/röd/transparent
Detektordiameter (mm): max. 100 (125 utan silicon tätning)
Detektordjup: max. 90 mm
Max arbetsvinkel: 90 grader
Provgas: Solo-A3 aerosol
Solo-330 är inte avsedd att användas för prov av en detektors känslighet, till detta finns en specilell känslighetsprovare.
Teleskopstång ingår ej. tillbehör se nedan
Provgas Solo-A3 ingår ej.
 
Se tillbehör, teleskopstång Solo-108 och Solo-100
 
OBS! Denna testare är inte avsedd för men passar även till att demontera/montera Jablotrons rökdetektor JA-80S ur/i sin sockel. Ta bort silocontätningen runt provarens ytterkant så smiter den precis åt runt detektorn så att den går att ta bort och återmontera från golvet vid service/kontroll.