Produkter

BAT-80A SAFT

BAT-80A SAFT
Artikelnummer: 80202
För prisuppgift kontakta din närmaste återförsäljare


BAT-80A SAFT 
Ersättningsbatteri till siren JA-80A. Long-life lithium, högkvalitets SAFT batteri med uppskattad livslängd om 3-5 år.
Systemet kontrollerar batteriets kapacitet regelbundet och informerar användaren/servicetekniker om det behöver bytas på grund av urladdning. Batteriet bör då bytas inom 2 veckor efter information från systemet.

 
OBSERVERA!
Jablotron har uppmärksammats på ett fåtal fall där JA-80 sirener (med den gamla modellen av batteriet (JA-80A) samt där det förekommit billiga 3:e parts batterier), har fått kortslutning i batteripacket, vilket kan orsaka kraftig värmeutveckling, mm. Felet är inte vanligt förekommande (mindre än 0,05%) men Jablotron vill förstås helt förebygga/undvika sådana händelser. Vi har tidigare avhjälpt detta problem med att alltid medleverera en säkring för detta (BAT-80A,B Säkring) som monteras tillsammans med BAT-80A batteriet. Denna batterimodell (JA-80A) utgår nu 2017-09) helt ur sortimentet.
Jablotron har nu kommit med ett nytt högkvalitetsbatteri (BAT-80A SAFT) som helt skall eliminera denna risk. Batteriet har inbyggd säkring och är av hög kvalitet vilket även oundvikligen medför ett högre pris. 

Nedan listas Jablotrons lösningar på problemet:

- Från 2016 och framledes till BAT-80A har ersatts av ny modell: - Vi tillhandahåller (kostnadsfritt) en BAT-80A,B Säkring , vilken måste användas vid existerande använding av den gamla batterimodellen (BAT-80A), i nya installationer så väl som i existerande installationer, där BAT-80A,B Säkring skall monteras vid nästa planerade servicebesök.
- Från 2017 September: -Nytt högkvalitets SAFT- med inbyggt skydd, för att eliminera detta problem.
Jablotron har inte något fall av installationer där JA-80A sirenen i en kombination av BAT-80A,B Säkring ellelr det nya BAT-80A SAFT batteriet används.
- Avråder skarpt från användning av billiga 3:parts batterier.

OBS! Ej återuppladdningsbart. Förbrukat batteri skall kastas via miljöstation.